p-o-y-o-g-r-a-p-h-e-r :)

By: dell idrus

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 25-Jan-2008 09:47 Email | Share | | Bookmark
AsiaNet Forum @ Bandung


hotel horison butik dago pakar, bandung


Wera 2, me and za's room..(amik gambar guna camera phone je hehe)


bukak pintu bilik nampak batu batan ni. malam2 katak dok buat konsert kat sini.


from left - pak alit from ANTARA, Pannee (Infoquest Thai), Mr Nagasaki (KyodoNews)


Back row from left - Pimontip (Infoquest), Pannee
Front row from left - me, Za frm BERNAMA



malas nak tulis nama sorang2 hehe.. masa ni kat Asia Africa Museum. tatau la pesal aku buat gaya terencat camtu. sangap kot.


tgh pura-pura pay attention to discussion padahal ngantuk gila babs


makan time! notice the backdrop? foggy gila.. lawa wooooooo

last month, 16-20 Dec, opis hantar aku gi Bandung...3 org wakil dari BERNAMA.. pes taim la opis hantar pi obersi.. syok gak la.. mula2 reluctant nak pegi sbb rasa mcm tak ready jer.. hehe.. kt sana kitorg berdiskusi antara news agency dibwh naungan AsiaNet.. ada dari Infoquest (Thailand), HYAsia (Taiwan), ANTARA (Indo), Kyodo News (Japan), AsiaNet (Aus), MediaNet (Aus), CNW (Canada), etc.. mostly dari Asia la.. We stayed at Hotel Horison Bukit Dago Pakar, jauh gak la dari airport. naik Air Asia, direct flight dari KLIA. kalau naik MAS, kena turun kat Jakarta, pastu kena amik van/bas pegi Bandung.. pastu perjalanan jakarta-bdg tu pulak ikut jalan 'macet' ke tidak.. ada mat2 salleh yg join forum tu kena smpi 6-7 jam.. tu sbb jalan jem tak hingat.. kalau weekend biasanya mmg massive la traffic kat sana sbb org2 jakarta turun bandung on weekends.

hotel yg kitorg duduk tu takde aircond.. its more like a resort.. jalan nak masuk situ punyala adventurous.. cabbie tu pun tak sure kat mana sbb hotel tu baru bukak 7 bulan.. blum ada official opening lagi pun. malam2 katak bunyi kuat gila hahaha.. tapi cantik la situ.. rugi plak tak bwk kamera.. isk.

5 hari 4 mlm dok kat situ.. asyik makaaaaaaaaan je. igt mcm tak cukup mkn.. bwk bekal roti smpi 2 buku last2 bagi kat awek spa kat hotel tu. oh yea.. spa kat sana murah gak la.. full body massage 2 hours dlm Rp300000 kot? or less.. tak ingat.. tapi tak semahal kat KL.. best gak la.. first time pi spa hahaha.. kat KL jgn harap aku nak pegi.

2nd day smpi sana.. kitorg pegi official dinner kat Kampung Daun. tempat ni cam cultural village ke ape ntah la.. tapi sejam gak la dari Hotel tu.. jalan nak pi sana pun mcm jalan naik cameron highland. fuhfuh mencabar. tapi view cantik la.. since bandung ni mmg berbukit bukau..tempat tu pun mmg best gila.. smpi2 je kitorg kena walk our ass off smpi atas sikit.. nak naik tu pun dah ponek.. tapi berbaloi la.. ada air terjun.. cantik la setting situ.. diorg bagi kitorg rasa air 'bajigur" dgn "bandreng". sebaik bukan bajingan. hahaha.. tak sedapp!! air diorg ni mostly ginger-based, which is good but i dont quite fancy it. erks.. tapi dah haus sgt minum je lah. tgh makan tu ada la 2 org traditional dancers dtg menari2 tarian apa tah.. aku tak join la.. tp lawak la tengok mat2 salleh tu menari cam papan.

2nd last day tu kitorg sempat pi pasar besar sopping kain.. mmg banyak ler aku beli.. sorang sehelai utk family n raja. saja je beli... dah murah.. sekali tengok aku habis RM1k gak la kat situ.. tu baru sehari je shopping.. kalau 3 hari??? bengkrap makcik!

last day tu.. mmg tak sempat pegi mana.. siap2 terus pegi airport. these are the few pics that I got from other participants.. (lagi skali.. nyesal tak bwk kamera!) one thing i miss about bandung is the cool weather and the bloody cheap kain!



Wednesday, 23-Jan-2008 06:39 Email | Share | | Bookmark
..

 
 
 
View all 6 photos...
"Music should strike fire from the heart of man, and bring tears from the eyes of woman."
Ludwig Van Beethoven














gambar lama, rasa mcm dah upload dulu. masa ni belum ada dslr lagi.. pinjam org punya. tgh bosan cuti thaipusam ni tatau nak buat apa... korek2 gambar lama.. rasa mcm nak upload gambar2 ni.. taken @ some gigs at KLPAC. great crowd, cool event. I think it was RadioMalaya gig. hmm.. rasa mcm nak pegi gig amik gambar lagi je hehe..


Sunday, 20-Jan-2008 18:49 Email | Share | | Bookmark
apa tengok2??

 


takdak gambaq lain nak upload. hahahha boh muka sendiri. gila glemer! saja testing edit gambar kaler style lain sikit.. asik2 style sama ja boring plak. tatau la ok ke tak camni.. tp cam greenish sgt. tak kisah la gambo sendiri je pun hehe


Tuesday, 8-Jan-2008 05:54 Email | Share | | Bookmark
mary lou robert



kucin ni kucin kokna + bobo.. diorg amik kat SPCA sabtu lepas.. bleh tahan mahal gak la.. RM150. tapi kira ok la sbb dah cucuk vaksin + kasi. kucin ni memula nampak cam malu.. (malu2 tucin) aa.. kononnye laa.. skali dah gomol2.. notty + manja gilos.. hehehe..

nama dia mary lou robert. aduss nama tak tahan hahaha.. dia la yg dok teman bobo kat umah bila kokna takde.. hehehe jaga dia leklok oke.. hehe



Monday, 24-Dec-2007 15:27 Email | Share | | Bookmark
lalala malas kerja kerja kerja lalalala



hehehe mmg malas gila laa nak buat apa pun lately.. bnyk sgt benda nak dibuat.. DS nye keje la.. MarryMe nye keje lagik.. too many things to be updated.. and so little time.. plus, i just got back frm bandung.. ada kerja kat sana for a week.. tapi tak bwk kamera so takleh la nak update gambar bandung.. huhu

gambar ni pun dah lama.. just feels like updating (ada gak org still browse FP ni eh? hehe). we went to bora asmara ari tu.. gi selebret bday mak. masa tu bulan puasa, so kitorg reserve 'bisek-bisek hut' tu utk 8 org.. buffet RM40++ per pax. not bad la.. since boleh mkn suka hati smpi perut kembung. but i dont think its worth it since perut kita ni saiz XS. sapa2 yg perut XL or XXL mmg berbaloi la makan buffet kat situ.

i bought a cake for mom, tak ingat kek apa. blueberry cake kot? isk tak ingat the environment was nice, ada org nyanyi lagu lagi. kalau sesapa nak gi selebret anniversary ke.. bday ke.. gi la kat situ... buffet tu masa bln pose je.. biasanya diorg buat ala carte.. and i heard diorg boleh buat wedding reception gak kat situ.. not bad eh?


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net